Jan Lannoye

 


JAN’S GR 5 PROJECT: VAN HET DOMEIN WOUWSE PLANTAGE TOT LA CURE 2008 – 2019


Na vele omzwervingen langs GR-paden in de Ardennen, het volgen van de Semois, de Amblève, de Ourthe en de Salm van bron tot monding, ontstond in het pittoreske cafeetje van Moulin du Ruy, in de vallei van Roanne, gelegen tussen de hoogtes van Spa en Stavelot, het idee om de GR 5 aan te pakken.

Het besluit was de GR 5 niet te gebruiken als doel om Nice te bereiken, alhoewel dromen mag altijd, maar de GR 5 te gebruiken als middel om op een natuurvriendelijke manier België, het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk te ontdekken, te genieten van de gastronomie en de gastvrijheid in de logies, van eenvoudige B&B’s, chambres d’hôtes, tables d’hôtes, gîtes tot de mooiste hotels. Aandacht te hebben voor de cultuur en ook tijd te maken om bezienswaardigheden te bezoeken. Gespreid over 12 jaar hebben we ten volle genoten en vorig jaar in mei 2019 hebben we besloten deze schitterende tocht af te ronden in La Cure op de grens Frankrijk – Zwitserland in de Haute-Jura. Volgens de boekjes 1.453km, maar wij hadden er een pak meer op de teller !

Wij hebben alle middelen gebruikt om dit traject te realiseren, tochten in lijn met bagage, niet in lijn met gebruik van trein, bus, fiets om ’s avonds te kunnen terugkeren naar het vertrekpunt of omgekeerd. En als dit niet mogelijk was in cirkelvorm of heen en terug via lokale wandelpaden. Als je niet in lijn wandelt is het dikwijls puzzelwerk wegens het ontbreken van openbaar vervoer en het steeds zeldzamer worden van logies langs de GR 5.

GEBRUIKTE WANDELBOEKJES


© GROTE ROUTEPADEN V.Z.W.               © FÉDÉRATION FRANCAISE DE LA RANDONNÉE PÉDESTRE

NAAR DE TRAJECTEN( met dank aan mijn echtgenote-meestapper )